Nya produkter

Här presenteras nyheter i sortimentet

 

Tredje utgåvan av Byggekologi är äntligen här!

Ny uppdaterad utgåva nr 3 med många nyheter! 
Den här boken ger mycket grundliga kunskaper och går igenom allt man behöver veta för att bygga miljövänligt, med tydliga exempel och smarta lösningar.
Boken har fyra huvudpunkter som material och metoder bedöms efter: att bygga sunda hus, att hushålla med resurser, att sluta kretslopp och att anpassa till platsen. Läs mer och beställ din bok här!
 
 
 

Handgjord Ekologisk Tvål

Soap on a rope

Handgjord Ekologisk Tvål av enbart naturliga ingredienser! En fantastisk produkt i olika varianter.

5 olika tvålsorter styckvis fint inslagna, ett flertal packeterade i en fin presentpåse, eller 4-5 olika tvålar trädda på ett snöre.

Läs mer om de olika utförandena och egenskaperna här!

 

Flexaray

Hållbar elinstallation som skyddar dig mot elektromagnetiska fält (EMF).

Läs mer här!
 

Dammvippa av äkta strutsfjädrar

Dammvippa av strutsfjädrar

 

En dammvippa med 45 cm långt träskaft, lädertratt upptill och härliga strutsfjädrar. Perfekt till att damma lampor, bokhyllor, skärmar mm.

Läs mer om produkten här!

Äggoljetemperafärg

 
 

Efter år av letande har vi äntligen hittat en färg som "har allt"! Vi är väldigt glada över att kunna sälja äggoljetempera - en mycket gammal färgtyp som nu får sin välförtjänta renässans då den kan tillgodose våra behov av vackra, lättmålade och hållbara färger med en alldeles speciell lyster som aldrig går att få med moderna plastfärger. Jord-och mineralpigment, vatten, ägg och linolja är allt du behöver för att blanda din egen äggoljetemperafärg - naturligt, vackert och enkelt! 

Köp den här i nätbutiken eller besök oss i butiken i Trosa. 

 

 

Tunna golvtegelplattor

 

Återvunnet ca 100 år gammalt tegel sågat till 3 tunnare tegelplattor. Tegel är slittåligt, hygroskopiskt och har goda värmelagrande egenskaper och passar alltså utmärkt som golv. 
Fast fraktpris 99 kr!
 
Läs mer här!