Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Anstrykare 50 mm Gnestapenseln

I lager
259,00 kr /st

Denna Gnestapenseln är tillverkad för hand med naturliga hållbara materal som fyllig svart naturborst, ett robust obehandlat träskaft och ett rostfritt bleck. Den passar till all sorts färg och olika typer av ytor, ett mångsidigt verktyg helt enkelt.

Produktspecifikation

  • Mått: 50 x 16 mm
  • Material: Bokträ & svinborst

Penselvård

Innan första målning kan det vara bra att tvätta den i lite såpa och samtidigt dra lite i borsten så att eventuella löst sittande strån lossnar. Då slipper du irriterande stråsläpp under målningen. Var noggrann med att skölja penseln ren från såpa efteråt, gärna med varmt vatten. Lösningsmedel behövs ej när du använder linolje- eller äggoljetemperafärg.

När du målat färdigt mår penseln allra bäst av att förvaras hängande i en burk med rå linolja. Hålet i skaftet är till för att trä en pinne eller ståltråd genom så att penseln kan hänga fritt utan att vila med borsten på burkens botten.

Så här tar du hand om din Gnestapensel på rätt sätt!

Gnestapenslarna innehåller ren naturborst är det av största vikt att borsten inte utsätts för uttorkande lösningsmedel, utan att efteråt återfetta borsten.

Innan användning: Oljeimpregnera (med linolja eller liknande) hela penseln några dygn. Såptvätta sedan ur borsten.

Efter målning med vattenbaserade färger och "äldre" färger t.ex. äggoljetempera & linoljefärg, tvättas borsten noga med såpa och vatten.

Viktigt är att lukta på borsten, rätt urtvättad luktar den bara såpa eller ev. svinborst.

Vid längre målningsuppehåll, smörj in borsten med såpa och forma borsten så den inte "spretar", förvara penseln så. Tvätta sedan noga bort såpan innan användandet.

Man kan även hänga penseln i ett kärl med olja och "glömma bort den". Häri mår penseln bäst tills nästa säsongs användande.

OBS. Linolja medför risk för självantändning i trasor och trassel!

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej