Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Återbrukat tegelgolv - Provsten

Beställ en provsten och känn efter ordentligt, lägger du därefter en order så är provstenen & tillhörande frakt kostnadsfri.

I lager
32,00 kr /st

Återvunna svenska tegelstenar, superpraktiskt att lägga obehandlade i entréer, växthus och liknande! Fungerar utmärkt att lägga som vackert, slittåligt tegelgolv i olika mönsterkombinationer i främst torra utrymmen.

Tegel är tungt, har hög densitet och goda värmelagrande egenskaper- alltså perfekt att kombinera med golvvärme eller läggas så att värme på olika sätt t.ex. via strålning från spis eller sol kan absorberas och avges igen när temperaturen sjunker. Även utmärkt till uppmurning av värmelagrande innerväggar.
 
Eftersom teglet är återvunnet kan format, yta och färg variera något vilket ger ett levande intryck.
Teglet kan läggas i tex. naturiligt hydralisk kalkbruk, kalk-cementbruk (KC-bruk)  eller med vanligt kakelfix och -fogmassa. Minimum 10-15 mm fogstorlek bör användas pga plattornas varierande mått. Fixbruket bör bredas ut med 10 mm kam, även det för att kunna ta upp teglets ojämnheter. Det kan även läggas löst på sand eller grusbädd i växthus och liknande. Det är dock inte lämpat att läggas exponerat utomhus eftersom det då finns risk att det fryser sönder.
 
Teglet kan ytbehandlas efter läggning tex med linoljevax, kokt eller rå linolja alternativt behållas som det är. Oljning gör golvet något mörkare. Superpraktiskt att lägga obehandlat i entréer och liknande. Smutsen syns knappt så det räcker med att dammsuga då och då.

 

  • Densitet: ca 2000 kg/ kbm
  • Mått: ca 250 x 120 x 65 mm
  • Antal per kvm: ca 32 st, lagt som golv med ca 10 mm fog
  • Innehåll: Bränd lera. Mindre rester av kalkbruk kan förekomma
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej