Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Byggekologi, utg.3

I lager
1 145,00 kr /st
Ny uppdaterad utgåva nr 3 med många nyheter! 
 
Vad innebär det egentligen att bygga ekologiska hus? Vilka material och metoder kan man använda sig av och vad bör man undvika? Den här boken ger mycket grundliga kunskaper och går igenom allt man behöver veta för att bygga miljövänligt, med tydliga exempel och smarta lösningar.
Boken har fyra huvudpunkter som material och metoder bedöms efter: att bygga sunda hus, att hushålla med resurser, att sluta kretslopp och att anpassa till platsen.
 
Utvecklingen på detta område går fort. I denna tredje utgåva av boken har alla kapitel uppdaterats och utvecklats. Författarna beskriver vilka erfarenheter som har gjorts, nyheter som har tillkommit och hur statistiken ser ut för denna utveckling. 
 
Följande avsnitt är särskilt bearbetade: planetens gränser och ekosystemtjänster, sunda material och ventilationssystem, solcellsutvecklingen och vågkraften, energieffektiva hus såsom passivhus, eleffektivitet, samt hållbar stadsplanering, urbana odlingar och permakultur.
En "must have" för alla som vill bygga ekologiskt eftersom den är så djupgående och omfattande. Boken används även som studentlitteratur vid flera byggutbildningar på högskolenivå.
 
Författarna Varis Bokalders och Maria Block är båda framstående arkitekter inriktade på ekologiskt byggande.
Varis Bokalders är även ordförande för Sveriges Arkitekters Miljögrupp.
 
512 sidor
Utgivningsår 2014
Författare: Varis Bokalders och Maria Block
Svensk Byggtjänst
 
 
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej