Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Ekologisk Olivtvål

I lager
50,00 kr /st
En äkta Marseilletvål gjord på traditionellt vis. Det är en överfettad tvål med ett lägre pH (ca 9-10 pH), som är skonsam mot både naturborstpenslar och hud.

  • Innehåll: olivolja, kokosolja, lut vatten och salt.
  • Förpackningsstorlek: 200 g
  • Tillverkare: Savonnerie du Midi
  • Certifiering: Cosmos Natural ECO Cert

Hur kan jag använda tvålen?

Olivoljetvålen är utmärkt för nästan all typ av rengöring. Lös upp tvålen med vatten och gör en multifunktionell oerhört dryg såpa. Du kan också använda den för rengöring av händerna, kroppen och naturborstpenslar. Den är lämplig för alla hudtyper, även dom känsliga.

Du kan också använda den som en riktigt ekonomisk allrengöring, såpskurning (som gör golvet ljusare) och golvbehandling.

Allrent på sprayflaska

För att blanda till 0,5 liter universal- & allrenspray som kan användas för snabbtvätt av handfat, toalett, badkar, bord & diskbänk m.m.

Gör så här:
Skär tvålen i små bitar riv med rivjärn och väg upp 5 gram tvål. Koka upp 1/2 liter vatten och häll det över tvålen i en mixervänlig behållare. Mixa lösningen när tvålbitarna har löst upp sig helt. Låt lösningen kallna. Mixa igen. Färdigt!

Häll upp lösningen i en tom sprayflaska. OBS! Lösningen är en färskvara så gör 1 veckas åtgång i taget.Vi rekommenderar inte tillsats av konserveringsmedel.

Allsåpa

Gör 1 liter universal- & allsåpa och använd den som ylle- och sidentvättmedel, koncentrat för extra svåra fläckar på kläder, bänkar, golv m.m. eller i ljummet vatten för rengöring av golvet eller bilen.

Gör så här:
Skär tvålen i små bitar eller riv med rivjärn och väg upp 50 gram tvål. Koka upp 1 liter vatten och häll det över tvålen i en mixervänlig behållare. Mixa lösningen när tvålarna har löst upp sig. Låt lösningen kallna. Mixa igen. Färdigt!

Häll upp lösningen i en tom sprayflaska. OBS! Lösningen är en färskvara så gör 1 veckas åtgång i taget.Vi rekommenderar inte tillsats av konserveringsmedel.

Tips: Luktsätt med några droppar av en ekologisk eterisk olja som t.ex. citron eller lavendel.

Skura golv

Gör en skurblandning av 50 g olivoljetvål till 1 liter vatten. Mixa ihop. Använd rivjärn eller skär tvålen i bitar. Vattnet kan vara varmt när du blandar ihop olivoljetvålen och vattnet. Alternativt, släng i tvålen i en hink med vatten o låt den ligga någon/några minuter. Sen har du ett dundervatten för golv, köksluckor mm.

1. Blöt upp några brädor med vatten i taget.

2. Skura rent golvet, borsta o gno. Gärna skurborste med stång. Ej varmt vatten.

3. Torka upp skurvatten.

4. Blöttorka med rent vatten.

Impregnera golv

Ta 80 g tvål, skär/riv i små bitar, häll 1/2 liter kokt vatten över, vänta en stund så det löser sig en del, mixa. Häll på ytterligare 1/2 liter kallt vatten, mixa.

1. Fukta golvet något.

2. Pensla på såpvattnet, gärna lite ljummet då porerna i golvet öppnar sig lite mer och tar in såpan. Ek är ju lite hårdare än gran och furu så det kan vara bra att ha vattnet än lite varmare.

3. Låt torka in. (Om tvålblandningen står och kallnar så stelnar den. Mixa igen.)

4. Polera gärna efter några/någon dag då golvet kan bli lite strävt i början. Gno med skurborste eller liknande.

Det går även att pigmentera denna blandning genom att blanda i pigment direkt alternativt behandla golvet pigmentsvatten först därefter såpblandningen ovan. Tips på pigmentsblandningar: 
24 maj 30 för att ta bort gulheten i nyslipat golv och ger det en äldre look. 27 juli 20 ger ett djup till träts egen färg.

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej