Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Elementpensel

I lager
45,00 kr /st
Pensel av äkta svart svinborst. Skaft av bokträ. Vinklad modell för lättare åtkomst i hörn och trånga utrymmen.
  • Bredd 37 mm
  • Total längd 200 mm
Om man ska få ett riktigt bra tekniskt och estetiskt resultat när man målar med linoljefärg är det nästan ett måste med riktiga penslar av naturborst. Dessa Tyska svinborstpenslar har allt och lite till som moderna syntetpenslar försöker efterlikna. Penselstrån från billigare penslar ”repar” färgen istället för att stryka ut den jämnt.

Svinhåret är precis som människans hårtoppar kluvna i ändarna, och det är bland annat detta tillsammans med strånas ”hullingar” som gör svinborstpenselns fina utstryknings- och färguppsugningsförmåga så unik.
 

En pensel i äkta svinborst håller i evigheter om du sköter om den. Innan första målning kan det vara bra att tvätta den i lite såpa och samtidigt dra lite i borsten så att eventuella löst sittande strån lossnar. Då slipper du irriterande stråsläpp under målningen. Obs var noggrann med att skölja penseln ren från såpa efteråt, gärna med varmt vatten. 

När du målat färdigt mår penseln allra bäst av att förvaras hängande i en burk med rå linolja. Hålet i skaftet är till för att trä en pinne eller ståltråd genom så att penseln kan hänga fritt utan att vila med borsten på burkens botten.

Vill du göra rent penseln görs det bäst med såpa och vatten. Lösningsmedel behövs ej när du använder linolje- eller äggoljetemperafärg.

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej