Den här sidan använder så kallade cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Gnestapenseln

I lager
285,00 kr /st
Gnestapenseln är ett begrepp inom måleribranschen, och den används av många målare i landet som arbetar professionellt med linoljemåleri.

Den har ett högt pris, men lönar sig snabbt vid lite mer omfattande arbeten eftersom den går fortare att måla med än andra penslar. Denna fönsterpensel är handgjord i 25 moment med skaft av alträ och snedskuren svinborst av den absolut högsta kvalitet som går att köpa.
 

En pensel i äkta svinborst håller i evigheter om du sköter om den. Innan första målning kan det vara bra att tvätta den i lite såpa och samtidigt dra lite i borsten så att eventuella löst sittande strån lossnar. Då slipper du irriterande stråsläpp under målningen. Obs var noggrann med att skölja penseln ren från såpa efteråt, gärna med varmt vatten. 

När du målat färdigt mår penseln allra bäst av att förvaras hängande i en burk med rå linolja. Hålet i skaftet är till för att trä en pinne eller ståltråd genom så att penseln kan hänga fritt utan att vila med borsten på burkens botten.

Vill du göra rent penseln görs det bäst med såpa och vatten. Lösningsmedel behövs ej när du använder linolje- eller äggoljetemperafärg.

 

  • Bredd 35 mm
  • Total längd 230 mm
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
golvtegel Inte tillgängligt