Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Jutesäck

I lager
49,00 kr /st

Juteväv har använts i hundratals år och är en mycket miljövänlig textil vilket under senare år medfört att den åter blivit intressant som alternativ till syntetisk fiber. Jute är dessutom en av de billigaste och mest välanvända naturfibrerna i världen. Släktet tillhör familjen malvaväxter och är en subtropisk snabbväxande art som odlas i varma klimat med små behov av gödningsmedel och gifter. Fibern är grov och sträv och tillverkas av juteväxtens stjälkar. Textilen är extremt stark med många användningsområden, allra vanligast är till framställning av säckväv.

Även om jute håller länge även utomhus så är det biologiskt nedbrytbart vilket gör det utmärkt att odla tex småträd och buskar i. Detta eftersom hela säcken utan att störa rotutvecklingen kan planteras ned när det är dags och med tiden låtas förmultna. Jute används också för stabilisering av odlingar och för att motverka jorderosion. Jutesäcken är även användbar som skuggväv för växter, som presentemballage, till förvaring, som bordstabletter, sittunderlag mm mm. 

Skippa plast och syntetfiber och använd jutesäcken överallt där en stryktålig och naturlig påse behövs.

  • Mått 40x63 cm
  • Miljövänligt och biologiskt nedbrytbart material
  • Mängder av användningsområden!
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej