Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Lerfärg Klassiska Kulörer

Svårt att välja kulör? Beställ ett färgprov!

I lager
Så lågt som 299,00 kr

Skapa på ett enkelt sätt en harmonisk atmosfär av lerväggar med CLAYFIX lerfärger. Finns i 12 utvalda vackra nyanser! 

CLAYFIX lerfärg är en lättanvänd, vacker och miljövänlig färg för invändig målning av främst väggar och tak i torra utrymmen. Färgen är diffusionsöppen och medger att väggytan kan ”andas”.

Den är fri från lösningsmedel, konserveringsmedel och giftiga ämnen och består av leror i olika kulörer, inga pigment är tillsatta.

Bindemedlet består av en kombination av lera och växtbaserat lim. 

Lerfärgen går att rolla vått-i-vått men det blir oftast finast och är även lättast om den målas upp för hand med en stor pensel eller borste i korsvisa drag. Den färdiga ytan blir då levande och får en vacker matt lyster.

Alla lerfärgskulörer kan blandas med varandra om andra nyanser önskas. Färgen kan även brytas genom att tillsätta andra torrpigment. Se arbetsbeskrivning längre ner.

Observera att färgnyanser alltid är svåra att bedöma på en datorskärm. Exempelvis är den vitaste av nyanserna, Weiss 0, mycket vitare än den upplevs på skärmen.

 

LERFÄRG

  • Täckförmåga: 10 kg räcker till ca 60 kvm beroende på underlag
  • Tillverkare: Claytec, Tyskland
  • Förpackning: 2 kg & 10 kg i burk
  • Innehåll: Färgade jordarter och leror, talk, krita, gummi arabicum, saponin, cellulosafiber, metylcellulosa
  • Applicering: Företrädesvis med pensel, men färgen går att rolla vått-i-vått i sval temperatur
  • Lagring: Svalt och torrt. Ej tillblandad färg tål frost 
  • Hållbarhet: Oöppnad burk minst 3 år. Tillblandad färg 24 timmar i täckt burk
  • Avfallshantering: Torkad färg kan kastas i hushållssoporna

 

TILLBLANDNING LERFÄRG

10 kg lerfärgspulver blandas med 7,5-8,0 liter vatten. Bäst är att använda en färgvisp monterad i borrmaskin vilken körs på högt varvtal i cirka 3 minuter. Blandningen lämnas för att dra i 30 minuter och blandas sedan ännu en gång i 1-2 minuter före målning. Färgens konsistens ska vara tjock nog att inte droppa från penseln. En tunnare konsistens kan blandas till om färgen ska målas i flera lager. Rör om i burken då och då under målningsarbetet.

Lerfärgen går att rolla vått-i-vått men det blir oftast finast och är även lättast om den målas upp för hand med en stor pensel eller borste i korsvisa drag. Det bästa resultatet erhålles när penseldragen varierar från horisontell till vertikal och diagonal. Arbeta snabbt på en liten yta i taget. Undvik drag från ventilation och eftersträva en sval temperatur i rummet, framförallt om färgen rollas.

Lerfärgen kan verka väldigt mörk och av ”fel” kulör när den är fuktig, men den ändras och ljusnar mycket när den torkar.

Mer information
Färg Inte tillgängligt
Tjocklek Nej
Nyans Nej