Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Linoljekitt

I lager
Så lågt som 60,00 kr

Linoljekitt av glasmästarkvalitet. Används till fönsterkittning, nåt, hål, m.m. Spacklas på grundat trä och kan enligt tillverkaren direkt målas över med linoljefärg efter kittning. För säkraste resultat rekommenderar vi dock att man väntar 3-4 veckor före övermålning. 

Kittfalsen bör grundas med schellack innan kittning för att uppnå längsta hållbarhet på kittet (förhindrar att linoljan i kittet absorberas i träet).
När du öppnar burken: tänk på att ta ut hela innehållet i burken och knåda ihop det till en homogen massa innan användning.
Lägg på kittet för hand (knåda ihop det till en långsmal korv som läggs i kittfalsen) eller med kittspruta och dra sedan ut med kittkniv. Ska du kitta en varm dag så förvara gärna kittet kallt tills du ska använda det så blir det inte för "kletigt" i värmen.
Överblivet kitt kan förvaras kallt i burk med tättslutande lock (t.om i frysen) och tas fram när det är dags att kitta nästa gång.  
Tips!
Kittet kan även användas för att spackla i träytor utomhus (inomhus är det lämpligare att använda linoljespackel), som då bör vara grundmålade för att förhindra att linoljan i kittet absorberas in i träet.
  • Innehåll: Linolja och krita
  • Tillverkare: Åffa Danalim, Danmark
  • Förpackning: 0,375 kg och 5 kg
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej