Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Luftspärrpapp

I lager
1 399,00 kr /st
Diffusionsöppen men konvektionstät armerad trelagerspapp till linisolering. Monteras på isoleringens insida för att förhindra att fuktig inomhusluft via konvektion tar sig ut i vägg- och takkonstruktionen. Medför en konstruktion som "andas".
Ett hus ska vara så lufttätt som möjligt. Bra inomhusklimat skapas via ventilationen.
 
Vad är då skillnaden på konvektion och diffusion?
 
Diffusionstätt= Ångtätt, uppnås med tex helt tät plast
Konvektionstätt= Lufttätt men ej ångtätt, uppnås med tex papp 
 
Inom modernt konventionellt byggande brukar man på isoleringens insida montera en diffusionstät plast. Den är helt ångtät och förhindrar att fukt från inomhusmiljön tränger ut och fälls ut till vatten i isoleringen. Inom ekologiskt byggande och även vid om- och tillbyggnader av äldre hus är det lämpligt att använda naturisolering som lin. Isoleringsmaterialet kan buffra fukt, och man behöver då ingen plast utan det räcker med en papp. Den måste dock göras lufttät, vilket innebär att man ska undvika att göra hål i pappen, och att skarvar bör klämmas och överlappas eller tejpas ordentligt. Tejpa företrädesvis med vår skarvtejp för luftspärrpapp.
 
Fördelen med papp istället för plast är bland annat att fukt kan torka både inåt och utåt i konstruktionen. I ouppvärmda sommarhus brukar man alltid rekommendera att tät plast undviks eftersom fukt vissa delar av året kan kondensera på "fel" sida av plasten. Även där är det bättre att använda papp.
Ju högre upp i huset desto viktigare är det att pappen är tät eftersom varm luft stiger och skapar ett övertryck uppe under taket vilket medför att fuktig luft eftersträvar att tryckas ut i konstruktionen. Längst ner vid golvet blir det då istället ett undertryck.
Som utvändigt vindskydd är det viktigt att använda ett så diffusionsöppet material som möjligt i förhållande till luftspärrpappen. Vår vindskyddsduk Protex är extremt diffusionsöppen och ger därför ett mycket gynnsamt förhållande mellan inre och yttre täthet.
 
  • Bredd: 130 cm 
  • Längd: 46 m
  • Yta: 60 kvm / rulle
  • Vikt: 230 gram per kvm
  • Ånggenomgångsmotstånd: 24000 s/m

Innehåll: pappermassa, glasfiberförstärkning och lim.

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej