Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Om oss

Jag har alltid varit intresserad av arkitektur, estetik, teknik och äldre hus, och har sedan 1991 drivit mitt byggföretag Hedenstedt AB där vi inriktat oss på renoveringar av gamla byggnader. Vår specialitet har sedan länge varit omläggning av äldre tegeltak. 

Mitt stora intresse för ekologiskt byggande har vuxit fram successivt under många år. Även om jag förstås är relativt miljöintresserad så är det inte främst detta som lett mig in på området ekologiskt byggande. Jag är en vanlig människa med brister och tillkortakommanden sett ur ett miljöperspektiv, och får nog erkänna att en av mina värsta miljölaster är mitt motorintresse! 

Jag har med åren blivit mer och mer fascinerad av den ekologiska arkitekturen och tilltalats av de genomtänkta och påhittiga lösningarna. Dessutom är många av materialen samma eller liknande de traditionella naturmaterial jag är van vid och som vi använder vid arbeten på äldre byggnader. 

Det jag tycker är allra roligast med ekobyggande är möjligheten att på ett rationellt vis och samtidigt på vetenskapliga grunder kunna kombinera urgamla byggmetoder och naturmaterial med supermodern, avancerad teknik. Friheten att kunna dra nytta av det bästa ur flera världar och skapa hälsosamma, klimatsmarta och trivsamma hus känns fantastiskt tilltalande.
Jag vill helt enkelt ge fler människor möjlighet att upptäcka den gröna tekniken och naturmaterialens fördelar.
Det var grundorsaken till att jag år 2007 startade Ekologiska Byggvaruhuset. 

Erik Hedenstedt , Certifieringsutbildad Passivhusbyggare