Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Rå linolja

Varning! Risk för självantändning i trasor och trassel. Indränkta trasor blötläggs direkt efter användning.

I lager
Så lågt som 120,00 kr

Svensk kallpressad rå linolja av högsta kvalitet för spädning av linoljefärg utvändigt som alternativ till spädning med terpentin. Den råa linoljan har lägre ytspänning än vatten och tränger därför djupare in än vatten i alla former av underlag. Denna förmåga gör den oöverträffad som skydd mot röta i trä. OBS. att den råa linoljan torkar långsamt.

Rå linolja används även som ingrediens i äggoljetemperafärg. 1 liter linolja räcker till ca 3-5 st påsar färg.

Oljan lagras minst 6 månader efter pressning så att eventuella slaggprodukter kan sedimentera. Det är en naturlig rening utan kemiska tillsatser. Den absolut rena linoljan dekanteras sedan över till annan lagertank.

  • Förpackningsstorlek: 1 L & 5 L 
  • Tillverkad i Sverige
  • Förpackning: plastdunk

Tips!

Fungerar även till djupimpregnering / grundning av utvändigt trä innan målning med linoljefärg. Det fungerar som kall påstrykning, men allra bäst resultat blir det om man har möjlighet att värma oljan till ca 60 grader.

Rå linolja passar även till oljning av färdiga träytor inomhus som obehandlade träbänkar, skärbrädor och liknande.

Rå linoljs används också till att förvara penslar i samt spädning av linoljefärg för utomhusmålning.

Impregnering av trä, knäck tre ägg, mät sedan upp lika mycket linolja, mixa till en äggolja. Tillsätt lika mycket vatten som äggolja. Denna blandning räcker upp till ca 20 m2.

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej