Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Rund anstrykare

I lager
Så lågt som 69,00 kr
En rund anstrykare av äkta svart svinborst med mycket god färgabsorbering och kapacitet. Penseln är lämplig för målning med linoljefärg, äggoljetempera och limfärg.

  • Diameter: 20 mm & 25 mm
  • Total längd: 230 mm

Detta är en förlindad borste som vartefter den slits kan lindas upp och på så vis få samma borstlängd. En rund pensel ger god precision och håller mycket färg samt ger fin struktur om sådan önskas.

Penselvård

En pensel i äkta svinborst håller i evigheter om du sköter om den. Innan första målning kan det vara bra att tvätta den i lite såpa och samtidigt dra lite i borsten så att eventuella löst sittande strån lossnar. Då slipper du irriterande stråsläpp under målningen. Obs var noggrann med att skölja penseln ren från såpa efteråt, gärna med varmt vatten. 

När du målat färdigt mår penseln allra bäst av att förvaras hängande i en burk med rå linolja. Hålet i skaftet är till för att trä en pinne eller ståltråd genom så att penseln kan hänga fritt utan att vila med borsten på burkens botten.

Vill du göra rent penseln görs det bäst med såpa och vatten. Lösningsmedel behövs ej när du använder linolje- eller äggoljetemperafärg.

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej