Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Solatube ljustunnel Startkit 160DS för platta tak

I lager
5 625,00 kr /st
Riktigt dagsljus i fönsterlösa rum!
 
 
Solatube 160DS förvandlar svårbelysta och ofta bortglömda rum djupt in i huset till fantastiska utrymmen där ett klart och naturligt dagsljus flödar. Ingen artificiell belysning lyser upp ett fönsterlöst rum som dagsljuset med 100 % färgåtergivning från en Solatube.
Till skillnad mot vanliga takfönster kan en Solatube ljustunnel leda ner dagsljuset från ett ljust Södervänt läge på taket ner i ett utrymme upp till 6 meter ner i huset till exempel i ett mörkt Norrläge.
 
Solatube dagsljussystem är en patenterad och avancerad men samtidigt genialt enkel teknik som används över hela världen. Solatube är världens ledande tillverkare av ljustunnlar och systemet är mycket effektivt och enkelt att installera. 
Det passar utmärkt i till exempel badrum, hallar och klädkammare, men även i rum som redan har fönster men där man vill förstärka det naturliga dagsljuset som tex vid ett skrivbord. 
 
 
Så här fungerar det:
 
Solatube dagsljussystem fångar in dagsljuset från taket via en Patenterad kupollins, Raybender® 3000. En patenterad reflektor LightTracker™ är inbyggd i kupolen för ökad ljuseffekt. Ljuset överförs ner i ett rör belagt med världens mest reflekterande material för ljustunnlar, 99,7%, Spectralight® Infinity. Röret kan vara upp till ca 6 meter långt och till och med om det behövs vinklas 90°.
Dagsljuset träffar ett OptiView-prisma monterat i innertaket vilket ger en unik vy av himlen.
Det naturliga kristallklara dagsljuset strålar ut i rummet och ger en perfekt färgåtergivning. 
 
Systemet drar ingen energi, det reducerar din elräkning då du slipper ha mörka utrymmen tända dagtid. Det är lätt att installera både i befintliga byggnader eller vid nybyggnation. 
Inget underhåll krävs då solen är oändlig. På alla Solatube komponenter i systemet lämnas 10 års garanti.
 
 
Mer information
  
Hur mycket ljus kan man leda ner från taket?
 
Ett exempel: Vid solsken i 42° vinkel mot takkupolen (vår/höstsol) kan genom en 3 meter lång ljustunnel så mycket som 95,8 % av ljuset ledas ner till rummet.
En viktig del av hemligheten består i ljustunnelns insida som är belagd med det superreflekterande materialet Spectralight® Infinity. Solatube 160DS har en ljustäckande yta på 14-19 kvm.
 
Solatube startkit innehåller en komplett sats upptill 1,2 m rörlängd med takstos för papptak. Lägg till en extra takstos för tegelpannor om du har tegeltak (du behöver fortfarande takstosen för papptak som tätning vid tegeltakets underlagspapp). Har du ett falsat plåttak- kontakta oss!
Lägg även till det antal 600 mm förlängningsrör som behövs för att nå upp till takytan. Det är viktigt att takets kupollins kan träffas av solens strålar.

 

I Solatube 160DS start kit ingår:

1 st Raybender kupollins med LightTracker reflektor
1 st Spectralight Infinity vinklingsbar topptub (300mm)
1 st Spectralight Infinity vinklingsbar bottentub (300mm)
1 st förlängningsrör (600mm)
1 st Optiview-ljusprisma
1 st takstos för papptak
1 st isoleringsring
1 st fästanordning

Vill du se en installerad Solatube i verkligheten? Välkommen till vår butik i Trosa!

Kontakta oss gärna för större storlekar, monteringstips mm.

 

  • Mått diameter 250 mm
  • 100% färgåtergivning
  • Inga rörliga delar
  • 10 års garanti
  • Drar ingen el
  • Över 2 miljoner dagsljussystem sålda i världen 
Mer information
Färg Inte tillgängligt
Tjocklek Inte tillgängligt
Nyans Inte tillgängligt