Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Tegelkross

I lager
Så lågt som 179,00 kr

Tegelkross med sin varma terracottanyans gör sig väldigt vackert på trädgårdsgångar, i växthus, krukor, rabatter mm. Vårt tegelkross är ett en produkt av återbruk och i allra högsta grad närproducerat. Svenskt återvunnet taktegel som tjänat i decennier, ibland kanske till och med sekler, på svenska tak - men som slutligen fått en spricka för mycket för att kunna fylla sitt syfte som takbeläggning. Nu kan det istället fortsätta leva som markbeläggning i en trädgård.

Vårt systerbolag Taktegel.se säljer återbrukat taktegel sedan många år tillbaka. De pannor som i en varsam sortering trots allt inte hållit måttet har här istället tagits till vara av oss och bearbetats till tegelkross till tex trädgårdsgångar. Det här tegelkrosset har krossats panna för panna i en handmatad tegelkrossmaskin intill lagret med återvunnet tegel i Trosa.

Tänk om teglet kunde tala! Vad har det sett och hört genom åren av liv på svenska tak runt om i landet? Stormar som Gudrun och Per, två världskrig och en massa familjehemligheter däremellan. Den svenska taktegeltillverkningen var kring förra sekelskiftet stor i Sverige. Många gårdar hade egna tegelbruk där leran grävdes upp direkt ur marken intill bruket. Nu får teglet återgå till markläge med värdighet, efter lång och trogen tjänst.

  • Förpackningsstorlek: 20 kg & 600 kg 
  • Förpackning: jutesäck vid mindre mängd & storsäck i plast vid storpack
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej