Den här sidan använder så kallade cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Tegelkross Storsäck1

I lager
1 900,00 kr /st

Tegelkross med sin varma terracottanyans gör sig väldigt vackert på trädgårdsgångar, i växthus, krukor, rabatter mm. Vårt tegelkross är återanvänt och i allra högsta grad närproducerat. Svenskt återvunnet taktegel som tjänat i decennier, ibland kanske till och med sekler, på svenska tak - men som slutligen fått en spricka för mycket för att kunna fylla sitt syfte som takbeläggning. Nu kan det istället fortsätta leva som markbeläggning.

Vid vår tegelförsäljning har vi under många år tagit till vara gammalt taktegel som annars skulle kastats, ofta i onödan. De pannor som i en varsam sortering trots allt inte hållit måttet har här istället tagits till vara som tegelkross till tex trädgårdsgångar. Det här tegelkrosset har krossats panna för panna i en handmatad tegelkrossmaskin intill lagret med återvunnet tegel i Trosa.

Tänk om teglet kunde tala! Vad har det sett och hört genom åren av liv på svenska tak runt om i landet? Stormar som Gudrun och Per, två världskrig och en massa familjehemligheter däremellan. Den svenska taktegeltillverkningen var kring förra sekelskiftet stor i Sverige. Många gårdar hade egna tegelbruk där leran grävdes upp direkt ur marken intill bruket. Nu får teglet återgå till markläge med värdighet, efter lång och trogen tjänst. 

  • Vikt ca 600 kg i storsäck på pall
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej