Den här sidan använder så kallade cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok
REA

Tjärolja 5kg

I lager
Reapris 549,50 kr /st Ordinarie pris 785,00 kr /st

Tjäroljan består av 30% fin svensk dalbränd trätjära och 70% svensk kallpressad rå linolja av mycket hög kvalitét.

Används till impregnering av omålade träytor utomhus som t.ex. fasader, vindskivor, trall, bryggor, utemöbler m.m.

Tänk på att när du väl valt att använda tjära så behöver du fortsätta med det också. "En gång tjära, alltid tjära". Det går alltså inte att måla över med annan färg.

Tjäran har rötskyddande egenskaper och i kombination med linoljan ger den träytor goda möjligheter att hålla länge.

Blanda gärna tjäroljan med vatten och ägg till en mycket lättstruken och hållbar emulsion (recept står på förpackningen). Vattnet gör att det blir lätt att stryka ut och äggen blir tillsammans med linoljan ett mycket starkt bindemedel.

Till odlingslådor och pallkragar rekommenderar vi i första hand inte behandling med tjärolja, då tjäran i viss mån kan försvåra grödornas livskraft.

Tjära behöver och bör ej användas inomhus då den dels inte fyller någon funktion i inomhusmiljö samt att tjärlukt kan irritera och ge upphov till huvudvärk inomhus hos vissa individer.

Du kan också använda tjäroljan om du vill måla utomhus med äggoljatemperafärg, då blandar du i tjärolja i den sista färgstrykningen.

 

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej