Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Vinddrivna ventilatorer

I lager
Så lågt som 2 995,00 kr

Tyst ventilation utan el!

Bra ventilation är viktigt i byggnader för att motverka fukt, mögel, lukt och allergier.

Äldre hus är konstruerade för att värmas med ved vilket medför att murstocken hålls varm. Detta ger bra förutsättningar till en god ventilation. Byter man värmesystem till tex fjärrvärme eller värmepump försämras förutsättningarna eftersom skorstenen blir kallare.

Dessa vinddrivna ventilatorer förstärker självdragsventilationen. Utmärkt till naturlig ventilation av villor, fritidshus, båtar, soprum, vindar, skafferier med sk "jordledning" mm. Konstruktionen och fläktbladens vinkel medför även att vindsnurran samtidigt fungerar som regnskydd.

Turbinen drivs av vinden och skapar ett undertryck i skorstenen eller ventilationskanalen. Det är viktigt att installera snurran så den kommer i bra kontakt med vinden. 

Obs att dessa vindsnurror ej tål värmen från eldstäder, kontakta oss om du behöver en vindsnurra till eldstad så tar vi fram alternativ.

Vill man att vindsnurran ska försörja flera skorstenspipor samtidigt kan man med fördel beställa en plåthuv av en plåtslagare. Den görs då kvadratisk eller rektangulär efter skorstenens form med övergång till rund anslutning upptill där vindsnurran monteras. Vindsnurrorna kan anslutas till alla ventilationsrör med ventilationsbranschens standardadapters.

SupaVent

En kompakt, högeffektiv vinddriven fläkt av polykarbonat, konstruerad för att arbeta effektivt även i svaga vindförhållanden. Finns i rött, svart (Supavent) och transparent (Turbobeam). Ytterligare 14 kulörer finns som beställningsvara.

SupaVent har med sina permanentsmorda rostfria kullager utformats för att fungera i svaga vindar, vilket innebär att värmen ventileras bort även på relativt stilla, varma sommardagar. Till skillnad från traditionella vindsnurror i plåt, är SupaVents turbin tillverkad av ett hållbart UV-beständigt polymermaterial vilket betyder att den inte kommer att rosta eller korrodera och den har hela 15 års garanti. Supavent håller en avsevärt högre precision och rotationsbalans än många alternativ i plåt, vilket även medför större täthet och bättre ventilationsprestanda. Vindsnurrorna är testade i vindar upp till 240 km/h.

Vi är stolta att över att kunna leverera dig den bästa tekniken, med liten eller ingen påverkan på vår miljö. Du sparar både pengar och vår planet.

Lämplig för både tegel och plåttak och montering på skorstenar (ej eldstäder). Vinklingsbar takstos i aluminium formbar för olika takmaterial ingår i leverans.

Fakta

  • Diameter stosrör: 250 mm. Kan anslutas till andra dimensioner med standardadapters
  • Mått stosplatta: 500 x 500 x 0,7 aluminium
  • Kullager: dubbla permanentsmorda i 440 rostfritt stål
  • Vikt: totalt 2 kg
  • Garanti 15 år (Supavent)
  • Kapacitet: vindhastighet 3 m/sek = 262 m3/h, vindhastighet 6 m/sek = 308 m3/h

Fakta om tillverkaren 

Edmonds bildades 1934 av den unga ingenjören Neville Edmonds. Han ritade en av de första vinddrivna fläktarna och har vuxit från klarhet till klarhet sedan dess. Med flera patent, inklusive världens första hybridfläkt är företaget världsledande inom branschen.

Under över 80 år har Edmonds sålt sina Australientillverkade produkter över hela världen, och byggt upp en omfattande teknisk expertis. Uppbackade av sina egna och oberoende tester utgör de stark konkurrens till alla liknande företag runt om i världen. 

Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej