Den här sidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Vindskyddsduk Protex Soft Plus

I lager
Så lågt som 865,00 kr
Utvändig stark, tunn vindduk som skyddar isoleringen från vind och vatten samtidigt som den låter huset "andas". Duken är extremt diffusionsöppen och utvald för att passa till vår linisolering med luftspärrpapp på insidan, eftersom det i kombination med denna inte är lämpligt att använda "vanliga" vinddukar då de oftast är alltför täta.
Vindduken kan användas både till gamla och nya hus och till både golv, väggar och tak.
 
Vindduk monteras vid luftspalten (mellan isoleringen och luftspalten) i tak eller vägg. Häfta fast med häftpistol och tejpa eller kläm skarvar noggrannt med läkt. Tillse att duken ligger omlott på rätt sätt vid skarvar så att eventuellt inträngande slagregn ej kan rinna in i skarven. Duken kan även läggas som vindskydd i gamla "bjälklagsblindbottnar" innan golvet isoleras. Täck in det noggrant med vindskyddsduk som på bilden. Då blir det vindtätt och luften står still i linisoleringen!
 
Som många andra material bryts vindduken successivt ner av solens UV-strålar, och den bör därför inte förvaras eller monteras oskyddad mot UV-strålning längre än fyra månader. 
 
Bredd: 1,5 eller 3 m
Yta: 37,5 m2 eller 75 m2
Längd: 25 m
Tjocklek: 200 micrometer
Ånggenomgångsmotstånd: 900 s/m
SD-värde: 0,02 m
Innehåll: Spritsad polypropen med mikroporös film 
 
 
Monteringsbeskrivning
 
1. Installation påbörjas på den nedre delen av väggen i ett hörn (15-30 cm överlappning). Vindskyddsduken måste monteras 5 cm över och under väggkonstruktionen. Vindskyddsduken rullas ut längs väggytan och fästas med spikar, häftklamrar eller liknande. Det rekommenderas att försegla med tejp över häftklamrar etc. Textsidan av duken skall vara mot den kalla sidan.
2. Varje spår måste monteras så att det överlappar spåret under minst 15 cm. Fönster- och dörröppningar ska också täckas.
3.  Fönster- och dörröppningar skärs diagonalt och böjs in i ramen.
4. Alla överlappningar och ev. skador eller sprickor i vindskyddsduken måste repareras med tejp.
4b. Montera väggbeklädnaden så fort som möjligt på grund av vindskyddsdukens livstid. Max exponeringstid (uv-ljus) är 4 månader.
Mer information
Färg Nej
Tjocklek Nej
Nyans Nej